Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Brooklyn Tigers HF A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Brooklyn Tigers HF
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Malmbergets AIF 6 5 1 0 16
2 BT City HF 6 4 0 2 12
3 Haparanda HF 6 2 0 4 6
4 StiL Hockey 6 0 1 5 2

Match

BT City HF

7 - 3
Coop arena B-hall
25 januari 2017
19:30

Haparanda HF

Referat

Referat: BT City HF - Haparanda HF


Stabilt

BT City startade matchen i ett högt tempo, iallafall för våra motståndare och tog kommandot från start. Jonatan Forsgren visade vägen genom att snärta in 1-0 efter fem minuter, och under dessa första minuter hade det mesta av spelet varit förlagt i anfallszon, BT Citys.

2-0 kommer i pp, efter nio minuter då Joakim Brännholm gör mål, det innebär att ”Jocke” pytsat tre matcher på raken. Haparanda reducerar i powerplay, ett mål som ger laget hopp om bättring, och matchen jämnar ut sig. Robin Silverplatz ökar på till 3-1 i slutet av första och det är rättning i leden.

Andra rundan fortsätter i samma anda, med ett spelförande City. Happis reducerar ännu en gång, trots hemmalagets övertag även denna gång i powerplay. Just precis som efter lagets första mål, höjer sig motståndare efter baljan.

Poäng garanti

Kim ”Kimpa” Karlsson fortsätter producera, 4-2 trycker han in från nära håll efter att Forsgren levererat en av sina mackor. I absolut sista sekunden, stänker assisterande tränaren Robin Bergström in 5-2 och alla förstår vad paus snacket kommer att handla om.

Hoffen får ett straffslag i början av sista tjugo, där Joel Bäckström räddar galant. Motståndarna hängde inte läpp för den skull, utan reducerar till 5-3 efter dryga åtta. Blir det match nu tänkte Uffe Brännholm högt, men ingen fara på taket. BT City har kontroll och bortalaget drar på sig några onödig tvåor, och går upp till 7-3 inom loppet av en minut.

Sexan får Forsgren i protokollet, men där vill nog ”Jonte” ha cred för sin fina framspelning istället och ge målet till sin rättmätiga ägare, Gustav Nyrén. Kapten Rismalm stängde butiken med 7-3 målet.

Förlåt ”Ante”

I matchen mot StiL fördelades poängen på elva utespelare, nu var den bedriften ett minne blott. Femton av sjutton gjorde poäng denna gång, där det anmärkningsvärda var att en viss skyttekung inte var med bland dessa femton.

Matchrapport här

/Tobba
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Robin Nilsson 1 1 1 0 2
Joakim Rismalm 1 1 0 0 1
Kim Karlsson 1 1 0 12 1
Joakim Hemström 1 0 1 0 1
Joakim Rödén 1 0 1 2 1
Joni Österberg 1 0 1 0 1
Niclas Olersbacken 1 0 1 0 1
Kristian Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Joel Bäckström 1 0 0 0 24 3 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

fre 3 feb 2017, 19:30 Haparanda HF - BT City HF 7 - 9